Događanja

Svi za jednog, jedan za sve je projekt sufinanciran od strane Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva. Nositelj projekta je Grad Omiš, a partneri u projektu su: Osnovna škola Josipa Pupačića Omiš, Srednja škola Jure Kaštelana Omiš te organizacije civilnog društva s područja Grada Omiša kojima se priključio i naše Drušvo. Uključivanje u provedbu ovog projekta obuhvaća angažman kroz tri događanja – sajma koja će biti organiziran u Omišu kroz travanj, svibanj i kolovoz. U travnju je obilježeno pedeset godina Srednje škole “Jure Kaštelan” Omiš i pet godina “Omiš guitar festa” (24. 04. 2014.), u svibnju se obilježava Dan Grada (16. 05. 2014.), a u kolovozu Gusarski dani i Gusarska bitka. U svrhu projekta, djeca izrađuju različite kreativne proizvode poput suvenira, ukrasa za kosu, torba i slično, a prihod od prodaje proizvoda i/ili usluga iskoristit će se u svrhu adaptacije prostora za školsku radio postaju i uređenje školskog dvorišta.

Društvo Naša djeca sudjelovalo je na međunarodnoj konferenciji “Moderni pravci u edukaciji” koja se održavala u ožujku 2013. godine u Češkoj i Poljskoj. Predstavnice Društva su predstavile naš rad, ali i suvremene metode u nastavi, u nižim i višim razredima osnovne škole, utemeljene na dječjim pravima. Održan je niz stručnih radionica i predavanja iz područja rada s djecom u institucionalnom i izvaninstitucionalnom obliku.

Povodom Međunarodnog dana mira, 21. rujna, sudjelovali smo u nacionalnoj kampanji “Hrvatska volontira”. Vrtićkoj djeci smo prezentirali bajke na drugačiji način – glumeći likove iz priča koje potiču mir, dobrotu i razumijevanje, jer bajke putuju srcem od djece djeci.

12. lipnja u Gradskoj knjižnici, upriličili smo predstavljanje priručnika “Hagioterapijski pristup u radu i suživotu s djecom i mladima” autorice Ane Perišić i zbirke kratkih priča “Posebni do daske” autorice Ane Ruže Pavek.

14. lipnja u suradnji s Udrugom “Prijatelj”, obilježili smo Dan otvorenih vrata Udruga kako bi pokazali i približili javnosti rad Udruga.

Tijekom svibnja i lipnja 2013. godine, u suradnji s Crvenim križem Omiš, priključili smo se akciji Bolnice bezbolnice. Tim povodom organizirali smo prikupljanje knjiga i igračaka za djecu Dječje bolnice “Klaićeva” u Zagrebu. Prikupljeno je više desetaka slikovnica, školskih lektira i raznih drugih knjiga.

Djeca – anđeli čuvari: djeca, članovi i volonteri DND-a su na frekventnim mjestima u gradu prodavali anđele koje su izradila djeca. Centar za socijalnu skrb pomogao nam je u pronalasku potrebitih obitelji s više djece s područja našeg grada kojima smo donirali zarađeni novac. Bili smo sretni što smo barem nakratko usrećili djecu i uljepšali im Božić.